<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1520457248035732&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

  Hvorfor bør bedriften ta et aktivt samfunnsansvar?

  16.05.18

  Ansatte_Finn.jpg

  Vinneren av årets Great Place to Work spesialpris forteller om Finns samsfunnsansvar – og fordelene av arbeidet.

  I 2018 ble Finn tildelt vår spesialpris, som i år gikk til bedriften som har lykkes best med å ta samfunnsansvar og bidra utover sitt daglige virke. Markedsplassen, som har formidlet annonser og tjenester for nordmenn i 18 år, vant utmerkelsen i konkurranse med SOCO, Abbvie og Sopra Steria. Utover det å hjelpe nordmenn med handel, har Finn flere aktiviteter og kampanjer: Havplast-kampanjen, julegavekampanjen «Kjøp en brukt julegave» og opprettelsen av Hjerteromfondet er bare noen av eksemplene på Finns engasjement utad.

  Vi snakket med kommunikasjonsdirektør i Finn, Kristin Sætevik (avbildet), om viktigheten av å vise samfunnsengasjement.

  Kristin Sætevik - foto Caroline RokaHvorfor er det så viktig at bedriften tar et aktivt samfunnsansvar?
  – Finn har fått og tatt en viktig rolle i det norske samfunnet, hovedsakelig ved å bli en viktig markedsplass. Store deler av Norges befolkning bruker Finn hver dag, både privat og i bedriftssammenheng, og derfor er det viktig at vi utnytter den posisjonen vi har. Vi hjelper folk med å hjelpe hverandre, og da er det naturlig at vi jobber aktivt med dette i samfunnet også.

  Hvordan velger dere hvilke prosjekter dere skal satse på?
  – Vi undersøker først og fremst om prosjektene passer med merkevaren og misjonen vår, som er å hjelpe folk med å oppfylle drømmer og gjøre noe smart for seg selv og samfunnet. Vi er ikke alltid så tydelige på denne strategien, så den jobber vi nå med å forbedre.

  Start din sertifiseringsprosess - klikk her! <>

  _330003623Har arbeidet med samfunnsansvar noen betydning for de ansatte?
  – Ja, absolutt. Tidligere har vi muligens pratet for mye om resultater, uten å fortelle om alle menneskene som vi er med på å påvirke. Det vi vet er at folkene som jobber i Finn er motiverte for å levere på noe mer enn «bare» topplinjen og bunnlinjen. De var en av hovedårsakene til at vi valgte å fokusere mer på hvilken påvirkningskraft vi faktisk har i samfunnet.

  Merker dere andre fordeler?
  – Dette arbeidet gjør oss også mer konkurransedyktige på arbeidsmarkedet. Ved å ha meninger og engasjement utad, tiltrekker vi flere talenter og beholder dyktige medarbeidere.

  Er det noe spesielt dere ønsker å bruke utmerkelsen til?
  – Vi har selvsagt feiret prisen og synes det er veldig stas! Det er mange som prater om utmerkelsen internt, og synes det inspirerer til å ta et enda større samfunnsansvar. Det er uten tvil en ekstra motivasjonsboost.

  Sertifisering god arbeidsplass

  Jannik Krohn Falck

  Skrevet av Jannik Krohn Falck

  Jannik etablerte Great Place to Work i 2003 og er i dag administrerende direktør og partner i selskapet. Han jobber aktivt med analyse, rådgivning og lederutvikling, og har tilegnet seg bred bransjeinnsikt etter mer enn 15 års erfaring. Jannik er utdannet siviløkonom, og har også bakgrunn i studier i innovasjon og entreprenørskap ved Boston University.

  Populære innlegg