<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1520457248035732&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

  Bærekraftig vekst hos Olivia!

  06.12.19

  Namnlös design (7)

   

  Olivia har siden etableringen i 2006 opplevd en eventyrlig vekst. Den unike Olivia atmosfæren bygger på gode gjesteopplevelser, autentisk italiensk mat i flotte omgivelser. Restaurantgruppen har etablert restauranter i flere norske byer, og åpnet i år sin første Olivia utenfor Norges grenser i Gøteborg. Olivia tror på en sterk organisasjonskultur som forutsetning for bærekraftig vekst, og ønsket derfor å jobbe mer systematisk med dette. Great Place to Work Norge ble derfor valgt som partner, og samarbeidet har vært med på å legge til rette for en positiv økonomisk utvikling, flere jobbsøkere og en enda sterkere organisasjonskultur.

  Hans Petter Hauge tok over rollen som CEO i oktober i år, etter tre år som CFO i selskapet. Vi har møtt ham for å høre hvordan medarbeidere og kultur bidrar til suksessen i Olivia.

  Hans_petter_hauge_daglig_leder_olivia               Hans Petter Hauge, Daglig leder i Olivia

  I 2019 fikk Olivia de beste resultatene noensinne på Great Place to Work sin kultur- og medarbeiderundersøkelse

  For fjerde året på rad har Olivia utført årlig kultur- og medarbeiderundersøkelse fra Great Place to Work. I år overgikk resultatene igjen de tidligere målingene for restaurantgruppen. 

  Som ny i Olivia blir alle tidlig eksponert for «kulturen» vår, sier daglig leder Hans Petter. Man kan ikke starte i selskapet uten å få med seg hvor viktig kultur er for oss. Gode gjesteopplevelser er det viktigste vi leverer, og for å få til det er vi avhengig av stolte medarbeidere. Gode gjesteopplevelser starter med gode medarbeidere, og det er byggesteinene i både kulturen og selskapet vårt.

  New Call-to-action

  Bevaring og videreutvikling av kulturen i Olivia er svært viktig for videre suksess

  Det går ikke an å drive Olivia-restauranter om ikke medarbeiderne genuint liker jobben sin. Kultur må leves og derfor måler vi medarbeidernes opplevelser systematisk. Resultatene gir oss et godt arbeidsverktøy. Bakgrunnen for et samarbeidet med Great Place to Work var et ønske om mer systematisk og innsiktsfull måling av medarbeidernes faktiske opplevelser av hvordan det er å jobbe hos oss. Great Place to Work gir oss dette, og er radaren vår som forteller oss hvor vi er gode, men også hvor vi trenger å bli bedre. Det er vårt viktigste verktøy i jobben mot å være den mest attraktive arbeidsgiveren i vår bransje.

  Å klare å beholde kultur på tvers

  For å lykkes med å beholde den gode kulturen i Olivia, på tvers av byer og landegrenser, er det et eget dedikert team som fokuserer på å lære opp nyansatte. Da er det ikke bare opplæring i jobben som servitør, kokk, bartender eller vertinne, men også i kulturen, fortsetter Hans Petter. Til tross for naturlig høy turnover i bransjen, er kultur i høysetet hos Olivia. Når vi ansetter og utvikler så mange nye medarbeidere hvert år, er det viktig at nyansatte raskt innføres i kulturen, siden fundamentet vårt bygger på en sterk og god organisasjonskultur. Vi er også glade for å ha et stabilt mellomleder og ledernivå i Olivia. Trygge ledere skaper trygge medarbeidere.

  Kulturanalyse får det beste ut av dine medarbeidere

  Tips til andre selskaper i sterk vekst

  I 2016 var vi tre restauranter, i dag er vi 9, snart 10. Det viktigste når det kommer til ekspansjon er å gjøre ting riktig – menneskene må være i fokus for å skape de gode opplevelsene. I Olivia ser vi systematisk etter talenter og definerer tydelige profiler som agerer kulturbærere. Vi er ikke redde for å gi unge mennesker sin første lederrolle. Det å se etter nye stjerneskudd er et av våre lederprinsipper. De som lever verdiene våre fremoverlent, lidenskapelig, uformell og profesjonell, står på og bidrar til det beste for gjester og kollegaer og de kan utvikle seg raskt hos oss. Vi utvikler 90 % egne ledere i vårt system – fordi vi tør å ta sjansen når vi ser et potensiale. De vet hvordan Olivia skal være, og kulturen får leve videre i nye avdelinger med disse lederne. 

  Høy turnover i bransjen – kan det brukes som en unnskyldning for å ikke invester i kultur?

  I dag er det en etablert sannhet at mennesker er den viktigste ressursen. I vår bransje og hos oss i Olivia er dette utrolig tydelig ettersom våre medarbeidere er vårt ansikt utad. «Hva skal vi bruke tiden vår på om vi ikke investerer i den viktigste ressursen vi har – nemlig medarbeiderne våre?» undres Hans Petter. Gode gjeste- og matopplevelser gjennom gode medarbeidere er måten Olivia differensierer seg på, og forklarer mye av suksessen gruppen har hatt de siste årene.

   

  New call-to-action

  Populære innlegg